Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“ – най-големия

...
Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“ – най-големия
Коментари Харесай

За мисията да отгледаме емоционално интелигентни деца

Продължаваме да ви представяме любопитни тематики от „ Академия за родители “ – най-големия фамилен конгрес с идеята да даде на всички бъдещи и сегашни родители справедлива информация и действителни познания за здравето, образованието и възпитанието на децата, както и убеденост, че могат да се оправят с едно от най-големите провокации в живота.

Неминуемо всеки, който има дребни деца, е минал през оня заплашителен интервал наименуван бебешки пубертет, времето на „ не ”-то, първо юношество или тези ужасни 2 години. Периодът, в който децата изправят на нокти родителите си и те не знаят по какъв начин да се оправят с прочувствените им прояви. Време, в което ставаме очевидци на голям брой негативни прояви. Детето бяга, когато го викаме, рита, гърчи се или се вцепенява, когато го караме да направи нещо, или изпада в същински истерични рецесии. „ Какво да върша? “ е въпросът, който си задава всеки родител.

Нужни са цели 7 години, до момента в който се развие съзнанието на детето да усвои общо избраните правила и полезности на обществото. Не е нужно да го насилваме. В това отношение езикът е извънредно потребен. Назоваването на действителността ще му помогне доста да овладее себе си и света.

Първото нещо, което е хубаво да научи родителят през този интервал от развиването на детето си, е да може да прави разлика сред дейности и усеща . Чувствата на детето, както и мислите му, го обгръщат непринудено. То не избира нито момента, нито възприятията си. Да вземем да вземем за пример гневът. Детето не може да се въздържи да не усети гняв или неприязън понякога.

Защо тогава да не го оставим да се освободи от гнева си? Ако го възпрем, ще му бъде доста по-трудно да управлява държанието си. Няма нищо по-опасно от това да попречим на парата да излиза от котела. Редно е да оставим децата напълно свободно да показват всичките си чувства – както неприятните, по този начин и положителните. Ако не им позволим да се освободят от гнева и враждебността си, любовта и нежността няма да има къде да се настанят. По предписание децата показват възприятията си, в случай че не пожелаваме от тях да ги крият. И в случай че ги научим да демонстрират обикновено страстите си, те ще порастват в прелестно душевно здраве.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР